כניסה
למנויות
צרו קשר

לחם ולחמניות כוסמין של מיקי

לחם/ לחמניות כוסמין של מיקי:

רכיבים:
490  גרם קמח כוסמין 70% =כ 3.5 כוסות

10 גרם שמרים יבשים (כ 2 כפיות)

30 מ"ל שמן (2 כפות)

50 גרם סילאן (כ 2.5 כפות)

270 מ"ל מים (כוס + 2 כפות)

אחרי 10 דקות לישה נוסיף 10 גרם מלח (כפית וחצי)

 
אופן הכנה:

שמים את כל הרכיבים במיקסר עם וו לישה במהירות הכי איטית לפי הסדר, את המלח נוסיף לאחר כ 10 דקות לישה ואז נמשיך ללוש עוד כ 2 דקות (ניתן ללוש גם ידנית כמובן). מכסים את הקערה ומשאירים להתפחה ראשונה כשעה עד שעה וחצי עד הכפלת נפח, לאחר מכן לישה עדינה שירד הנפח ושוב התפחה שיכפיל את נפחו כשעה.

לאחר ההתפחה השנייה נעצב צורות כלחמניות או כשתי חלות - כל חלה בתבנית אינגליש ששימנו מעט לפני. ואז עושה צמות ולתבנית אנגליש או ללא. או לעצב כלחם ולהכניס לתבנית לחם/אינגליש קייק ונתפיח שוב להכפלת נפח -

בערך שעה או קצת פחות וכשיוכפל הנפח נכניס לתנור

לאחר הברשה והוספת ציפוי:

בצד נכין מכף סילאן בתוספת מים או שמן זית בלילה שאיתה נבריש את הלחם ונוסיף מעל תוספת לפי מה שבא לנו: סומסום/פרג/גרעיני חמנייה/גרעיני דלעת/קצח/שיבולת שועל.

שחומם מראש ל 180 מעלות ל 20-40 דקות (לחמניות מוכנות תוך כ 20 דקות, לחם/חלה קצת יותר - זה מוכן כשמקבל שיזוף יפה והתחתית אפויה)

אופציות נוספות:

ניתן להמיר את הקמח ל: 210 גרם קמח לבן (ככוס וחצי) יחד עם 280 גרם קמח מלא (כ 2 כוסות).

ניתן להוסיף תוספות כגון בצל מטוגן/ צימוקים/ אגוזים/ עגבניות מיובשות.

ניתן להחליף חלק מכמות המים במתכון במיץ ממכונת מיצים של סלק ללחמניות בגוון ורדרד, מיץ גזר ללחמניות בגוון כתום ומיץ מעלים ירוקים כגון בזיליקום לבצק ירקרק.

הערות חשובות:

הבצק דביק וזה בסדר גמור! נקמח ונעצב צורות שרוצים.

אם רוצים לעצב צמות חלה אז נחלק לחלקים, ניצור נחשים ארוכים ונעשה צמות ואת החלק האחרון נקפל כלפי מטה.

כשהלחם מוכן נוציא ונכסה במגבת עד שמתקרר ואז נפרוס ונקפיא, זה הכי טעים כשזה טרי ואם לא רוצים לאותו יום אז נשמר מעולה בהקפאה!

 
איך נתייחס:

ללא תוספות כ 2194 קלוריות =28 מנות פחמימה.

כל תוספת משנה את הערך ויש להתייחס בהתאם.

 
להאמין. לפעול. להגשים.